Si të ndryshoni madhësinë e imazheve në Adobe Illustrator

  • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Disa imazhe janë thjesht shumë të mëdha për t'u përshtatur ndonjëherë në veprat tuaja artistike. Çfarë duhet të bëni kur imazhet nuk përputhen me kërkesat e madhësisë? Natyrisht, ju ndryshoni madhësinë e tyre! Por duhet të jeni të kujdesshëm që të mos shtrembëroni imazhet gjatë ndryshimit të madhësisë, dhe çelësi për të shmangur këtë është tasti Shift.

Mund të përdorni mjetin Scale Tool, Transform tool ose thjesht Veglën e Përzgjedhjes (dua të them kutinë e kufirit) për të ndryshuar madhësinë e imazheve në Adobe Illustrator. Në këtë tutorial, unë do t'ju tregoj se si funksionon secila metodë me hapa të detajuar.

Le të fillojmë!

Shënim: të gjitha pamjet e ekranit nga ky tutorial janë marrë nga versioni Mac Adobe Illustrator CC 2022. Windows ose versione të tjera mund të duken ndryshe.

Metoda 1: Scale Tool (S)

Ka në fakt një Scale Tool në shiritin e veglave. Duhet të jetë në të njëjtën nënmenu si mjeti Rotate. Nëse nuk e shihni, mund ta shtoni nga menyja Edit Toolbar .

Hapi 1: Zgjidhni imazhet me Mjetin e përzgjedhjes (V) . Mbani tastin Shift për të zgjedhur imazhe të shumta, ose zvarriteni për të zgjedhur të gjitha imazhet nëse dëshironi të ndryshoni madhësinë e të gjithave.

Hapi 2: Zgjidhni Mjetin e shkallës nga shiriti i veglave ose përdorni shkurtoren e tastierës S .

Tani do të shihni pikat e ankorimit në imazhet që zgjidhni.

Hapi 3: Klikoni në një hapësirë ​​boshe pranë imazheve dhe tërhiqeni jashtë për të zmadhuar imazhin ose zvarriteni për të ulur madhësinë. Mbani tastin Shift ndërsa zvarriteni për t'i mbajtur imazhet proporcionale.

Për shembull, unë klikoja dhe tërhoqa drejt qendrës për t'i bërë imazhet më të vogla. Megjithatë, unë nuk e mbajta tastin Shift, kështu që imazhet duken pak të shtrembëruara.

Lëshoni miun dhe tastin Shift kur të jeni të kënaqur me madhësinë.

Metoda 2: Vegla e transformimit

Kjo metodë funksionon më mirë kur keni parasysh një vlerë të saktë të madhësisë, sepse mund të futni drejtpërdrejt gjerësinë dhe lartësinë.

Për shembull, le ta ndryshojmë këtë imazh në 400 piksel në gjerësi. Për momentin madhësia është 550 W x 409 H.

Hapi 1: Hap panelin Transform nga menyja e sipërme Dritarja > Transformo . Në fakt, paneli Transform do të shfaqet nën panelin Properties kur zgjidhni një objekt ose imazh.

Hapi 2: Zgjidhni imazhin që dëshironi të ndryshoni madhësinë dhe do të shihni informacionin e madhësisë së tij në panelin Transformo > W (gjerësia) dhe H (lartësia). Ndryshoni vlerën W në 400 dhe do të shihni që vlera H ndryshon automatikisht.

Pse? Sepse butoni i lidhjes është i kontrolluar. Kur klikohet butoni i lidhur, ai ruan proporcionin origjinal të imazhit. Nëse vendosni një vlerë W, vlera H do të përshtatet në një vlerë që përputhet. Anasjelltas. Ju mund ta shkëputni butonin, por nuk e kuptoj pse do të dëshironit.

Këshilla: Nëse imazhet tuaja kanë goditje, mund të klikoni në Më shumë opsione (tre pikatbutonin) dhe kontrolloni Scale Strokes & Efektet .

Metoda 3: Bounding Box

Kjo është mënyra më e përshtatshme për të ndryshuar përmasat e imazheve në Adobe Illustrator. Thjesht zgjidhni imazhet dhe tërhiqni kutinë kufizuese për të ndryshuar madhësinë. Shikoni hapat e detajuar më poshtë.

Hapi 1: Zgjidhni Mjetin e përzgjedhjes nga shiriti i veglave.

Hapi 2: Mbani tastin Shift dhe zgjidhni imazhet që dëshironi të ndryshoni përmasat. Ju do të shihni përzgjedhjen brenda një kutie kufizuese. Për shembull, këtu zgjodha trekëndëshin dhe renë.

Hapi 3: Klikoni në një nga qoshet e kutisë kufizuese dhe tërhiqeni brenda ose jashtë për të ndryshuar madhësinë. Zvarriteni për të rritur madhësinë dhe tërhiqeni brenda (drejt qendrës) për të zvogëluar madhësinë. Nëse dëshironi të ndryshoni madhësinë në mënyrë proporcionale, mbani tastin Shift kur tërhiqni.

Përfundim

Është kaq e lehtë të ndryshosh përmasat e imazheve në Adobe Illustrator. Edhe pse ka një mjet specifik për të, Scale Tool, sinqerisht, unë mezi e përdor atë sepse përdorimi i kutisë kufitare për të ndryshuar madhësinë funksionon shumë mirë.

Unë përdor panelin Transform për të ndryshuar madhësinë kur e di kërkesën për madhësinë për imazhet sepse përdorimi i kutisë së kufirit ose mjetit të shkallës është i vështirë për të marrë vlerën e saktë të madhësisë.

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.