Si të bëheni një ilustrator mjekësor

 • Shperndaje Kete
Cathy Daniels

Përshëndetje! Unë jam qershori. Kur u them njerëzve se jam një dizajner grafik, një përgjigje e zakonshme është “Cool! Sa qef!" Me të vërtetë është. Unë nuk do të them ndryshe. Sidoqoftë, puna më interesante në listën time është një ilustrator mjekësor.

Një ilustrues mjekësor nuk është saktësisht i njëjtë me ilustruesit e tjerë, sepse kërkon më shumë njohuri dhe aftësi profesionale. Me fjalë të tjera, është një punë shumë specifike që nuk mund të zëvendësohet lehtë. Le të themi, është një punë më "serioze" dhe duhet të kesh talent edhe për artin edhe për shkencën .

Mos më keqkuptoni, të gjitha punët e ilustruesit janë serioze, por do ta kuptoni atë që dua të them ndërsa shpjegoj se çfarë është një ilustrues mjekësor, duke përfshirë disa rutina pune.

Ky artikull do të mbulojë atë që bën një ilustrues mjekësor, aftësitë thelbësore dhe hapat për t'u bërë një ilustrues mjekësor.

Tabela e përmbajtjes

 • Çfarë është një ilustrues mjekësor
 • 6 Aftësitë thelbësore që duhet të ketë një ilustrues mjekësor
  • 1. Shkathtësia e vizatimit
  • 2. Kreativiteti
  • 3. Sfondi shkencor
  • 4. Aftësitë ndërpersonale
  • 5. Aftësitë e softuerit
  • 6. I orientuar nga detajet
 • Si të bëheni një ilustrator mjekësor (4 hapa)
  • Hapi 1: Merrni një diplomë ose certifikatë trajnimi
  • Hapi 2: Vendosni një drejtim karriere
  • Hapi 3: Krijo një portofol
  • Hapi 4: Gjeni një punë
 • Pyetjet e shpeshta
  • A ka kërkesë për ilustruesit mjekësorë?
  • A fitojnë para të mira ilustruesit mjekësorë?
  • Sa orëa funksionon një ilustrues mjekësor?
  • Ku punojnë ilustruesit mjekësorë?
 • Përfundim

Çfarë është një ilustrator mjekësor

Një ilustrues mjekësor është një artist profesionist që punon me shkencëtarë ose studiues për të krijuar imazhe mjekësore për të edukuar dhe shpjeguar proceset biologjike .

Ilustrimet mjekësore përdoren në leksione, tekste shkollore (i mbani mend librat e biologjisë?), postera spitalesh, revista mjekësore, etj.

Shumë ilustrues mjekësorë punojnë në laboratorë kërkimore, qendra shëndetësore dhe spitale, kështu që është një karrierë krijuese që kërkon një sfond shkencor, prandaj thashë se është specifike dhe shpesh e pazëvendësueshme nga një ilustrues normal.

Disa ilustrues mjekësorë të specializuar në krijimin e modelimit 3D dhe animacioneve. Në këtë rast, aftësia e softuerit është e domosdoshme.

Ka edhe ilustrues mjekësorë të vetëpunësuar që zotërojnë kompani biomjekësore, kompani botuese, etj. Të tjerë preferojnë të punojnë si ilustrues të pavarur sepse kanë më shumë liri dhe fleksibilitet.

Si ilustruesit mjekësorë të pavarur dhe të vetëpunësuar duhet të kenë disa aftësi biznesi dhe marketingu në mënyrë që të marrin klientë.

6 aftësi thelbësore që duhet të ketë një ilustrues mjekësor

Të jesh një ilustrues mjekësor nuk ka të bëjë vetëm me aftësitë e vizatimit. Është gjithashtu e rëndësishme të kesh aftësi të tjera si kreativiteti, aftësitë ndërpersonale, sfondi shkencor, i orientuar drejt detajeve dheaftësitë softuerike. Unë do të shpjegoj më tej pse është e rëndësishme të kesh këto gjashtë aftësi.

1. Shkathtësia e vizatimit

Shkathtësia e vizatimit është e rëndësishme sepse kjo është ajo që bëni ju si ilustrues. Nuk ka rëndësi nëse jeni duke bërë ilustrime dixhitale apo të printuara, ju duhet të dini se si të vizatoni. Për ilustruesit mjekësorë, vizatimi dixhital është më i zakonshëm.

Ilustrimet mjekësore shpesh janë shumë të detajuara dhe kërkojnë saktësi. Vizatimi në softuerin e dizajnit nuk është aq fleksibël sa vizatimi me stilolaps dhe letër, kështu që do t'ju nevojiten tableta vizatimi.

Në varësi të zgjedhjes suaj të karrierës, disa ilustrues mjekësorë duhet të krijojnë ilustrime 3D, të cilat mund të jenë më sfiduese , pra, kërkon një kohë të gjatë për t'u praktikuar.

2. Kreativiteti

Megjithëse ilustrimet mjekësore shpesh duken mjaft të drejtpërdrejta, ato ende kërkojnë kreativitet. Shembulli më i mirë është se ju duhet të mendoni se si të krijoni një ilustrim të lehtë për t'u kuptuar. Kjo është punë stuhi mendimesh!

Prandaj, ilustruesit mjekësorë duhet të jenë krijues në art dhe komunikim. Jo të gjitha ilustrimet mjekësore duhet të jenë "serioze", veçanërisht nëse jeni duke punuar për botime ose agjenci reklamash. Dhe nëse doni të krijoni modelim 3D, kreativiteti në vizualizim është edhe më i rëndësishëm.

3. Sfondi shkencor

Ju jeni duke punuar në fushën biomjekësore, kështu që është padyshim e rëndësishme të keni njohuri të caktuara rreth shkencës, si p.sh.anatomia e kafshëve.

Ju nuk duhet të jeni ekspert, por të paktën duhet të dini se për çfarë po flasin studiuesit ose shkencëtarët. Përndryshe, është pothuajse e pamundur të kuptosh se cila është detyra juaj.

4. Aftësitë ndërpersonale

Ilustruesit mjekësorë bashkëpunojnë me mjekë, studiues dhe shkencëtarë, kështu që të qenit në gjendje për të kuptuar dhe vizualizuar konceptet është çelësi.

Duhet të jeni dëgjues dhe komunikues i mirë. Është gjithashtu e rëndësishme të keni aftësi të mira të të kuptuarit, sepse duhet të kuptoni se me kë punoni, në mënyrë që të krijoni ilustrimet e duhura.

Ndonjëherë mund t'ju duhet t'u shpjegoni ilustrimet pacientëve, kështu që të qenit një komunikues i mirë është thelbësor.

5. Aftësitë e softuerit

Për llojet e tjera të ilustruesve, zotërimi i dizajnit grafik nuk është një kërkesë strikte, por si ilustrues mjekësor, duhet të dini se si të përdorni softuerin e projektimit. Ju duhet të dini dizajnin grafik, madje edhe dizajnin 3D dhe animacionin si një ilustrues mjekësor.

Në varësi të drejtimit të karrierës, nëse krijoni ilustrime anatomie për botime mjekësore, duke përdorur një program të bazuar në vektor si p.sh. siç duhet të mjaftojë Adobe Illustrator. Nëse punoni për të krijuar modele anatomike të skalitura, do t'ju duhet të përdorni mjete të tjera të projektimit 3D.

6. I orientuar nga detajet

Megjithëse ilustrimi mjekësor është art, ai duhet të jetë i saktë sepse shkenca duhet të jetë specifike dhe detajetçështje. Është e rëndësishme të vizatohen dhe të paraqiten veçoritë anatomike dhe kushtet mjekësore.

Si të bëheni një ilustrator mjekësor (4 hapa)

Nëse po e konsideroni ilustruesin mjekësor si një karrierë profesionale, ndiqni hapat e mëposhtëm për t'u përgatitur.

Hapi 1: Merrni një diplomë ose certifikatë trajnimi

Siç e përmenda më lart, një ilustrues mjekësor nuk është saktësisht i njëjtë me ilustruesit e tjerë. Në këtë rast, një diplomë ose certifikatë është disi e rëndësishme sepse ilustrimi mjekësor është një fushë shumë specifike dhe përfshin edhe shkencën.

Shumica e ilustruesve mjekësorë kanë një diplomë master në ilustrim mjekësor. Ju do të mësoni shkencën biologjike dhe praktikën / teorinë e artit.

Hapi 2: Vendosni një drejtim karriere

Edhe pse është një treg shumë i veçantë, ka ende lloje të ndryshme pune për ilustruesit mjekësorë. Ju mund të dëshironi të pyesni veten, a ju pëlqen 2D apo 3D, grafika apo lëvizja? Ku dëshironi të punoni, spital, laborator apo kompani/agjenci botuese?

Të kesh një qartësi të drejtpërdrejtë mund t'ju ndihmojë të krijoni më mirë një portofol që mund të dallohet në një fushë specifike.

Hapi 3: Krijoni një portofol

Thjesht duke thënë se sa mirë jeni në CV-në tuaj nuk do t'ju gjejë një punë në këtë fushë. Ju duhet të tregoni punën tuaj! Për të qenë i sinqertë, Hapat 2 dhe 3 janë të lidhur ngushtë sepse portofoli juaj duhet të tregojë se çfarë dëshironi të bëni në të ardhmen.

Portofoli juaj duhet të tregojë se si keni aplikuar aftësitë tuaja artistike në punën reale. Vini re se një ilustrim i bukur nuk mjafton, vepra juaj e artit duhet të tregojë qëllimin e saj.

Hapi 4: Gjeni një punë

Një ilustrues mjekësor nuk është një punë aq e zakonshme si dizajner grafik që mund ta shihni në shumicën e listave të punës. Pra, ku kërkojnë punë ilustruesit mjekësorë?

Megjithëse ka një kërkesë, është ende një karrierë shumë e veçantë, kështu që ndoshta nuk do të shihni shumë pozicione në faqet e përgjithshme të kërkimit të punës si indeed.com ose monster. com. Në vend të kësaj, një ide më e mirë do të ishte t'u drejtoheshe ekspertëve në këtë fushë.

Për shembull, Shoqata e Ilustruesve Mjekësorë ka disa lista pune, ose mund të kontaktoni studiuesit, kompanitë botuese, etj.

Pyetjet e shpeshta

Dëshironi të mësoni më shumë rreth fushën e ilustrimeve mjekësore? Ju mund të jeni të interesuar për pyetjet e mëposhtme.

A ka kërkesë për ilustrues mjekësorë?

Po, ka kërkesë për ilustrues mjekësorë. Sipas Byrosë Amerikane të Statistikave të Punës, karriera në industrinë e artit të bukur do të mbetet e qëndrueshme dhe fusha e shkencës mjekësore pret një rritje prej 6%.

Shoqata e Ilustruesve Mjekësorë, fushat e punës me rritje të shpejtë për ilustruesin mjekësor janë modelimi kompjuterik, animimi dhe dizajni ndërveprues, të gjitha këto janë në kërkesë të lartë në një gamë të gjerë tregjesh dhe që shpesh kërkojnë ekipe më të mëdhatë individëve.

A fitojnë para të mira ilustruesit mjekësorë?

Po, ilustruesit mjekësorë mund të bëjnë para të mira. Sipas Shoqatës së Ilustruesve Mjekësorë, paga mesatare për një ilustrues mjekësor në SHBA është 70,650 dollarë dhe mund të shkojë deri në 173,000 dollarë.

Sa orë punon një ilustrues mjekësor?

Ashtu si çdo karrierë tjetër, orari i rregullt i punës për një ilustrues mjekësor është 40 orë në javë, nga nëntë deri në pesë. Ilustruesit e pavarur mjekësorë vendosin vetë orarin e tyre të punës.

Ku punojnë ilustruesit mjekësorë?

Përveç punës në qendra kërkimore/shëndetësore ose shkolla mjekësore, ilustruesit mjekësorë mund të punojnë edhe në kompani botuese, kompani të edukimit mjekësor, kompani bioteknike, etj.

Përfundim

Nëse ju dëshironi të bëheni një ilustrues mjekësor, përveç krijimtarisë dhe aftësive tuaja të ilustrimit, është e rëndësishme të keni një formim shkencor, sepse në një farë mënyre jeni duke punuar edhe në fushën mjekësore.

Nuk jeni ende i sigurt nëse ilustrimi mjekësor është karriera për ju? Sinqerisht, është e lehtë të zbulohet. Thjesht bëni vetes një pyetje: A jeni i apasionuar pas artit dhe shkencës? Nëse përgjigja është po, pse të mos e provoni?

Unë jam Cathy Daniels, një eksperte në Adobe Illustrator. Unë e kam përdorur softuerin që nga versioni 2.0 dhe kam krijuar mësime për të që nga viti 2003. Blogu im është një nga destinacionet më të njohura në ueb për njerëzit që duan të mësojnë Illustrator. Përveç punës sime si blogere, unë jam gjithashtu një autor dhe një dizajner grafik.